licz zespolone^
KOl: Wyznacz |z|, Re(z), Im(z), z sprzęż.
z=i
5 +3i
29−7
| | (i+1)(i+1)2(i+1)3...(i+1)20 | |
z= |
| |
| | i0+i2+i4....+i20 | |
13 mar 19:33
kol : jak zrobić drugie ?
13 mar 20:07
Adamm: | (i+1)(i+1)2(i+1)3...(i+1)20 | | (1+i)210 | |
| = |
| = |
| i0+i2+i4+...+i20 | | 1−1+1−...+1 | |
=(i+1)
210=(2i)
105=−i*2
105
13 mar 20:11
Adamm: przepraszam, (2i)105=i*2105
13 mar 20:12
Antonni: Pewnie w liczniku bedzie tak
(i+1)1+2+3+4+.......+20
mianownik i0=1
i2= −1
i4= 1
itd co 2 do 20 licz
13 mar 20:13