cosinusy
krejzooolka 97: Skonstruuj kąt alfa, wiedząc że :
a) sin α = 35 b) ctg α = 14
13 mar 19:16
Tadeusz:
to rysuj trójkąciki prostokątne
a) 3, 4, 5
b) przyprostokątne 1 i 4
13 mar 19:20
krejzooolka 97: a skad te liczby ?
13 mar 19:21
Tadeusz:
| | 3 | |
a) wiesz, że sinα= |
| ... a sinα=stosunek przyprostokątnej leżącej naprzeciwko kąta α |
| | 5 | |
do przeciwprostokątnej
13 mar 19:28
krejzooolka 97: i to wszystko ? czy jeszcze coś jest potrzebne do tego zadania ?
13 mar 19:29
Tadeusz:
tyle i aż tyle
13 mar 19:31
krejzooolka 97: a jakies obliczenia ?
13 mar 19:33
krejzooolka 97: bo mamy dwa podpunktya to jest jeden tylko
13 mar 19:33
krejzooolka 97: a jak zrobic podpunkt b)
13 mar 19:45