− 4 | ||
a = | ||
3 |
4 | ||
y = − | x + b | |
3 |
4 | ||
0 = − | *3 + b ⇒ b = 4 | |
3 |
4 | ||
y = − | x + 4 | |
3 |
√3 | ||
y = | x | |
3 |
4 | √3 | |||
− | x + 4 = | x | ||
3 | 3 |
4 | √3 | |||
( | − | ) x = − 4 / *3 | ||
3 | 3 |
12 | 4 − √3 | 48 − 12 √3 | ||||
x = | * | = | ||||
4 +√3 | 4 − √3 | 13 |
√3 | 48 − 12 √3 | 48 √3 − 36 | 16 √3 − 12 | |||||
y = | * | = | = | |||||
3 | 13 | 39 | 13 |
1 | ||
PΔ= | *3*4=6 | |
2 |
1 | 1 | |||
PΔ= | *4*x*sin60o+ | *3*x*sin30o⇔ | ||
2 | 2 |
√3 | 3 | 1 | ||||
2x* | + | x* | =6 /*4 | |||
2 | 2 | 2 |
8*(4√3−3) | ||
x= | ||
13 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |