1−xy | ||
arc tg | ||
x+y |
1 | 1−xy | ||||||||||||
fx= | * ( | )' | |||||||||||
| x+y |
1 | (1−xy)'*(x+y)−(1−xy)*(x+y)' | |||||||||||
* | ||||||||||||
| (x+y)2 |
1 | −y*(x+y)−(1−xy)*1 | |||||||||||
* | ||||||||||||
| (x+y)2 |
1 | −xy−y2−1+xy | |||||||||||
* | ||||||||||||
| (x+y)2 |
1 | −(y2+1) | ||||||||||||
= | * | ||||||||||||
| (x+y)2 |
−(y2+1) | −(y2+1) | |||
...= | = | = | ||
(1−xy)2+(x+y)2 | 1−2xy+x2y2+x2+2xy+y2 |
−(y2+1) | −(y2+1) | −1 | ||||
= | = | = | ||||
y2(x2+1)+1(x2+1) | (y2+1)(x2+1) | x2+1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |