Niech log2=𝑎 𝑖 log3=𝑏.Oblicz9𝑎+1/2b.
Amelia: Niech log2=𝑎 𝑖 log3=𝑏.Oblicz9𝑎+1/2b.
Pomoże ktoś?
13 mar 13:34
Janek191:
log 2 = a i log 3 = b
9 a + 0,5 b = 9 log 2 + 0,5 log 3 = log 29 + log 30,5 = log ( 29 *√3)
13 mar 13:38
Amelia: to jest 9 a+1/2b
13 mar 13:42
Jerzy:
To najpierw naucz się pisać poprawnie ( to jest nadal niejasny zapis)
13 mar 13:44
Janek191:
Pisz z nawiasami lub przy użyciu litery U, bo nie wiadomo co jest napisane ?
13 mar 13:44
Amelia: dobrze dziękuje za podpowiedź
![emotka](emots/1/mruga.gif)
Oblicz 9*(a+1)/2b
lepszy zapis?
13 mar 13:47
Amelia: bump
13 mar 14:06