sin α − cos α | 5 | |||
Kąt alfa jest ostry i | = | . Oblicz tg x. | ||
sin α + cos α | 2 |
sinα | ||
wymnóż na krzyż, poprzenoś i wyznacz | ||
cosα |
sinα−cosα |
| ||||||||
= | = | ||||||||
sinα+cosα |
|
| tgα−1 | 5 | ||||||||||||||||
= | = | |||||||||||||||||
| tgα+1 | 2 |
tgα−1 | 5 | ||
= | |||
tgα+1 | 2 |
7 | ||
tgα = − | ||
3 |
tgα−1 | 5 | ||
= | ⇒ 5tgα+5=2tgα−2 ⇒ tgα=.......... | ||
tgα+1 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |