Ciąg rosnący
Lubięliczyć: Jakie jest prawdopodobieństwo że przy rzucie 3 razy symetryczną kostką sześcionną liczby
utworzą ciąg rosnący? Proszę o wyjaśnienie, pozdrawiam.
12 mar 14:40
Lubięliczyć: up
12 mar 15:07
Janek191:
I Ω I = 63 = 216
A = { 123,124,125,126,134,135,136,145,146,156,234,235,236,245,246,256,
345,346,356,456 }
12 mar 16:05
Mila:
X={1,2,3,4,5,6}
| | | |
|A|= | =20 − liczba 3− wyrazowych ciągów rosnących o wyrazach ze zbioru X. |
| | |
12 mar 16:41
Lubięliczyć: Dziękuję.
12 mar 16:57