Obliczyć wysokość ostrosłupa mając wysokości ścian bocznych i krawędź podstawy
SEKS INSTRUKTOR : Podstawą ostrosłupa jest kwadrat o boku 40. Wysokości ścian bocznych wynoszą
h1 =37
h2 =15√5
h3=13
h4=20
Obliczyć wysokość tego ostrosłupa
12 mar 00:04
Hajtowy: Rysunek i zaczynamy używać mózgownicy. Zadanie się samo nie zrobi a zrozumieć trzeba
12 mar 00:11
SEKS INSTRUKTOR : rysunek zrobiony, bo początkowo podane były pola tych ścian, więc kroki poczynione, ale no nie
wiem... zrzutować te wysokości na podstawę?
12 mar 00:18
Mila:
Może napisz oryginalną treść zadania.
12 mar 00:21
Eta:
20
2−x
2=(15
√5)
2−(40−x)
2
wyznacz x=.... i następnie H =....
................. i po bólu
12 mar 00:42