Czy podana liczba jest równa log3 z 54
Pato: Czy podana liczba jest równa log
3 z 54?
Proszę o wytłumaczenie jak zrobić takie zadanie, nie mogę ogarnąć

Przykład c:
3+log
3 2
11 mar 22:56
Eta:
54=27*2
log3(27*2)= log327+log32= 3+log32
11 mar 22:58
Antonni: 3= log327
wiec ta liczba = log354
11 mar 22:59
Janek191:
log3 54 = log3 9*6 = log3 9 + log3 6 = 2 + log 3 ( 3*2) = 2 + log3 3 + log3 2=
= 3 + log3 2
11 mar 22:59
Pato: Jest do tego jakiś wzór? Nie wiem po prostu co robić z tą trójką, która stoi przed log
11 mar 23:03
Eta:
3=log327
11 mar 23:04
Jerzy:
Janek przegrał ... log39*6 = 12
11 mar 23:06
PATO: Dziękuję
11 mar 23:52