x2+y3 | ||
f(x, y)= | ||
xy2 |
x2+y3 | x | y | |||
= | + | ||||
xy2 | y2 | x |
1 | y | |||
fx= | − | |||
y2 | x2 |
2x | 1 | |||
fy=− | + | |||
y3 | x |
(x2+y3)' *(xy2)−(x2+y3)*(xy2)' | ||
fx= | = | |
(xy2)2 |
2x*(xy2)−(x2+y3)*y2(x)' | ||
= | ||
(xy2)2 |
2x2y2−x2−y5 | |
x2y4 |
x2y2+y5 | 1 | y | ||||
ok no widze bląd no ale mam | jak z tego zrobić | − | ||||
x2y4 | y2 | x2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |