wartość bezwzględna
mrumru: Równanie |5−|x+3|| = 4
A. nie ma rozwiązań rzeczywistych
B. ma dokładnie dwa rozwiązania rzeczywiste.
C. ma dokładnie trzy rozwiązania rzeczywiste.
D. ma dokładnie cztery rozwiązania rzeczywiste.
11 mar 21:09
Eta:
11 mar 21:12
Lubięliczyć: Będzie miało 4 rozwiązania, tego typu zadania bardzo wygodnie rozwiązywac w sposób graficzny
11 mar 21:14
Eta:
Wyżej graficznie
Algebraicznie:
5−|x+3|= 4 lub 5−|x+3|= −4
|x+3|=1 lub |x+3|= 9
dwa rozwiązania dwa rozwiązania
odp: cztery rozwiązania
11 mar 21:15
mrumru: Super, dziękuję :3
11 mar 21:16
Eta:
11 mar 21:17