prosze o odpowiedz i dlaczego tak jest .dziekuje bardzooo
kamilka: punkt P(−3,
12 ) Nalezy do wykresu funkcji
A) f(x)= −
23x −
32 B) f(x)= −2x −
32 C) f(x)= −
23x −3
D) f(x)= −
13x +
32
strasnie sie nameczyłam zeby to tu napisac
11 mar 19:07
Mila:
Szybciej byś policzyła:
| 2 | | 3 | | 3 | | 1 | |
a) f(−3)=− |
| *(−3)− |
| =2− |
| = |
| |
| 3 | | 2 | | 3 | | 2 | |
pasuje!.
Dla wprawy w rachunkach oblicz wartości f(−3) w pozostałych przypadkach.
11 mar 19:11
Antonni: Niepotrzebnie gdyz nalezalo tylko wstawic wspolrzedne punktu do wzoru funkcji i sprwdzic czy to
prwada
jesli punkt nalezy do wykresu funkcji to oznacza ze spelnie jej rownanie (nie tylko liniowej)
P= (−3, 0,5)
wstawiam do np B)
0,5= 6−1,5= 4,5 (nieprawda czyli nie nalezy
11 mar 19:12
Antonni: Kamilko tak jest nieladnie
Wstawiasz zadanie i znikasz z forum
11 mar 19:22
kamilka: DZIEKUJE mi tez wyszlo odpowiedz A).Robie zadania klas starszych a pan Antoni mi zamieszal w
glowie
![emotka](emots/1/wesoly.gif)
a jak bedzie 0,75 to
23 ?
11 mar 19:22
Antonni: | 75 | | 15 | |
0,75= |
| skracam przez i mam |
| dalej moge licznik i mianownik skrocic przez |
| 100 | | 20 | |
5
| 1 | |
Przeciez 0,5= |
| (niewzne jak sobie zapiszesz |
| 2 | |
11 mar 19:25
Antonni: | 15 | |
Skracam przez 5 i mam |
| ma byc |
| 20 | |
| 1 | |
Zamieniam ulamek zwykly |
| na dziesietny |
| 3 | |
1:3= 0 ,3333333333333333333 i td z trojkami czyli 0, i trojka w okresie czyli 0,(3)
t
11 mar 19:32
kamilka: aa dziekuje , pocwicze
![emotka](emots/1/wesoly.gif)
matematyka matematyka a obrac granata taki owoc i sie nie
pochlapac to jest wyzwanie .hahaha...dziekuje jeszcze tu bede zagladac dobranoc
11 mar 19:37
Antonni: Tak wiem bo czasami tez obieram jak sa w promocji w Netto
Dobranoc
11 mar 19:40