matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Czy x jest liczbą naturalną?
Pato:
Proszę o wyjaśnienie krok po kroku jak rozwiązać ten przykład x=(0.4x5
2.5
):
√
5
11 mar 14:24
Jerzy:
0,4*5
5/2
x =
= 0,4*5
4/2
= 0,4*5
2
= 0,4*25 = 10
5
1/2
11 mar 14:28
Pato:
Dziękuję bardzo!
11 mar 14:38