odejmowanie pierwiastkow
BOR: 14−2
√6−2
√6=14−4
√6![](emots/2/pytajnik.gif)
12−2
√6−2
√4=
11 mar 14:00
Jerzy:
12 − 2√6 − 4 = 8 − 2√6
11 mar 14:03
BOR: Rozumiem, że pierwsze dobrze rozwiązałem.
8−2
√6−2
√7=
11 mar 14:07
Jerzy:
Pierwsze dobrze.
Tutaj jedynie możesz wyłączyć 2 przed nawias.
11 mar 14:08
BOR: 8−2(
√6−
√7)
11 mar 14:11
BOR: 2√3−√2+2√2+√3+5=? rozpiszesz mi to?
11 mar 14:13
Jerzy:
= 3√3 + √2 + 5
11 mar 14:18
Jerzy:
14:07 = 2(4 − √6 − √7)
11 mar 14:19
BOR: 2√3+√3= 3√3
a skąd wziłaęś √2?
11 mar 14:22
Jerzy:
2*
√2 − 1*
√2 = (2 − 1)*
√2 =
√2
2
![emotka](emots/1/jablko.gif)
−
![emotka](emots/1/jablko.gif)
=
11 mar 14:25
BOR: no tak! Dzięki!
11 mar 14:30