pomocy.
Karolcia: przekroj osiowy stozka jest trojkatem rownobocznym o wysokosci rownej 2.To promien podstawy
stozka jest rowny ile?
11 mar 13:24
Jerzy:
| | a | |
r = |
| , gdzie a jest bokiem trójkąta. |
| | 2 | |
| | a√2 | |
h = |
| .... i oblicz a. |
| | 2 | |
11 mar 13:28
Karolcia: to bedzie 2√2 ?
11 mar 13:36
Jerzy:
Nie.
11 mar 13:38
Karolcia: to niech mi pan napisze wynik prawidlowy..prosze
11 mar 13:44
Jerzy:
| | a√2 | | 4 | |
2 = |
| ⇔ 4 = a√2 ⇔ a = |
| ⇔ a = 2√2 |
| | 2 | | √2 | |
11 mar 13:49
Karolcia: dziekuje
11 mar 14:01