|CM| | ||
cos α = | ||
|CB| |
1 | ||
PAMC = | * |AC| * |CB| * sinα * cosα | |
2 |
1 | ||
korzystamy z tego, ze sin(2α) = 2sinαcosα zatem | *sin(2α) = sinα*cosα | |
2 |
1 | 1 | 1 | ||||
... = | * |AC| * |CB| * | * sin(2α) = | * |AC| * |CB| * sin(2α) | |||
2 | 2 | 4 |
1 | ||
P = | * |AC| * |CB| * sin(2α) = 1 | |
2 |
1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |||||
* |AC| * |CB| * sin(2α)= | * ( | * |AC| * |CB| * sin(2α))= | * 1= | ||||||
4 | 2 | 2 | 2 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |