1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |||||||||
− | + | − | +...+ | − | = | + | +...+ | ||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 99 | 100 | 51 | 52 | 100 |
1 | 1 | 1 | ||||
Zauważ, że po obu stronach równania występują | + | +...+ | . Z lewej na prawą | |||
51 | 53 | 99 |
1 | 1 | 1 | ||||
przenieś − | − | −...− | . Wtedy masz: | |||
52 | 54 | 100 |
1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |||||||||
− | + | − | +...+ | − | =2( | + | +...+ | ) | |||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 49 | 50 | 52 | 54 | 100 |
1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |||||||||
− | + | − | +...+ | − | = | + | +...+ | ||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 49 | 50 | 26 | 27 | 50 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |