hhmmm
cynamonek: Dany jest trójkąt ABC gdzie A = (−5, −2 ) B = (3,−1) C = (−1,6) Wyznacz współrzędne punktu
będącego środkiem ciężkości tego trójkąta ( środek ciężkości trójkąta to pkt, w którym
przecinają się jego środkowe).
Mógłby mi ktoś pomóc? Bo robię, wiem jak ale źle mi wychodzi. :C nie lubie tego działu :C
Obliczam środkowe (są tą pkt środkowe między bokami ) robię z nich równanie między pkt a bokiem
przeciwnym. i z 2 prostych zwierających środkowe układam równanie. Ale cały czas coś źle mam
;C
10 mar 18:19
10 mar 18:32
cynamonek: Mila czasami jak patrzę jak ty rozwiązujesz zadanie 1−2 wzorami a ja próbuję na pół strony
różnymi innymi rzeczami to chce mi się płakać
![](emots/2/zeby.gif)
10 mar 18:46
Mila:
10 mar 18:59
10 mar 19:04
cynamonek: Dla opornych
![emotka](emots/1/wesoly.gif)
dziękuję
10 mar 19:19