matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
ersia:
π
4kπ
π
π
4kπ
Witam czy wynik x=
+
to to samo co x=
−4kπ ⋁ x=
−
?
2
3
2
2
3
10 mar 15:26
Jerzy:
Nie.
10 mar 15:30
ersia:
czy w takim razie pomógł by ktoś rozwiązać równanie :
x
x
sin(
) + cos(
)=
√
2
sinx ... czy rozwiązaniem będzie któryś z tych wyników które
2
2
podałam ?
10 mar 15:33
Jerzy:
π
x
π
x
x =
+
+ 2kπ lub x = π − (
+
) + 2kπ
4
2
4
2
10 mar 15:36
ersia:
oo czyli byłby to ten drugi wynik który podałam ...dzięki
10 mar 15:42