prawdopodobieństwo zdarzenia
Maciek: rzucamy dwa razy symetryczną monetą. Prawdopodobieństwo zdarzenia, że za każdym razem
otrzymamy ten sam wynik, oznaczono jako p. Zatem:
A) p=1/2
B) p<1/2
C) 1/2<p<2/3
D) p=2/3
10 mar 15:09
10 mar 15:11
'Leszek: To jest rzut moneta :
Ω − zbior zdarzen elementarnych = { (O,R) ; ( R,O) ; ( O,O) ; (R,R) }
| Ω | = 4
A − zdarzenie losowe ,ze wynik jest ten sam = { (O,O) ; (R,R) }
| A | = 2
P(A) = 1/2
11 mar 14:04
Jerzy:
Faktycznie , przeczytałem "kostką"
11 mar 14:06
'Leszek: Czasami tak sie mozna pomylic, p.Jerzy czy moglby Pan "rzucic" okiem na moje zadanie
z godziny 13.52 ?
11 mar 14:10