równanie
Paweł: rozwiąż równanie 3 do potęgi15*x−9 do potęgi 8=(√3) do potęgi 30−27 do potęgi 5*x
10 mar 13:37
Jerzy:
Zapis niejasny.
10 mar 13:37
Paweł: (516) o tego typ mi chodzi, ale ta strona coś psuje i 1 jak do pierwiastku, a 6 już nie
10 mar 13:39
'Leszek: Czy to chodzi o rownanie ?
3(15x) − 98 = √330 − 27(5x)
10 mar 13:45
Paweł: 315x−98=(√3)30−275x
10 mar 13:46
'Leszek: To w czy problem ?
315x − 316 = 315 − 315x
2*315x = 315*(1+3)
x=2
10 mar 13:51
Paweł: ogólnie całe zadanie, bo zbyt duże liczby i nie ogarniam
10 mar 13:53
'Leszek: Powtorz sobie wzory potegowe ,sa w kazdym podreczniku !
10 mar 13:55
Paweł: to ma być równianie, a nie jakieś wzory potęgowe
10 mar 13:58
'Leszek: Przeciez podalem Ci rozwiazanie rownania napisanego przez Ciebie, a do rozwiazania
potrzebne sa wzory potegowe ,ucz sie ,bo to Twoja przyszlosc !
10 mar 14:05