matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
iloczyn jest równy
rysiek:
Iloczyn wszystkich rozwiązań równania (x−1)(x
2
−4)(x
3
+1)(x
2
+9)=0 jest równy: A) −4 B) 4 C) 36 D) −36
10 mar 12:56
Jerzy:
x =1 lub x = 2 lub x = −2 lub x = −1 1*2*(−2)*(−1) = 4
10 mar 12:57
fsdfsd:
(x3−1)(x 7)
15 lut 09:02