Punkt przecięcia prostych y=0 i x=2 bez rysunku.
AG: Pierwsza prosta: y=0
Druga prosta: x=2
Jak wyznaczyć punkt przecięcia się prostych?
Nie zrobię układu równań:
{y=0
{x=2
bo nic nie podstawię.
Na rysunku bardzo łatwo jest wyznaczyć ten punkt, jednak czy da się to zrobić w inny sposób?
9 mar 21:52
Adamm: x=2 oraz y=0
punkt to (2;0)
takie proste
9 mar 21:53
Adamm: x=2 to wszystkie punkty o pierwszych współrzędnych 2
y=0 to wszystkie punkty o drugich współrzędnych 0
9 mar 21:57
AG: Takie to banalne
![](emots/2/zeby.gif)
Chyba pora iść spać, bo mózg coś ciężko pracuje
![](emots/2/jezyk1.gif)
Dziękuję i dobranoc
9 mar 22:11