logartmy
mat1510: log83+log643= ?
a)log403
b)log29
c)log23
d)log2√3
9 mar 21:30
Antonni: = log8(3*√3)= log23√3√3= log2√3
9 mar 21:37
mat1510: dzięki
9 mar 21:37
mat1510: | | 1 | |
a jak rozpisałeś log643= |
| a tera dalej nwm |
| | 4 | |
9 mar 21:39
Antonni: | | 1 | |
log643= log823= |
| log8}3= log831/2= log8√3 |
| | 2 | |
| | 1 | |
Wzor loganbm}= |
| *m*logab |
| | n | |
9 mar 21:42
Janek191:
log64 3 = log82 3 = 0,5 log8 3 = log8 30,5 = log8 √3
9 mar 21:42
Antonni: wiec log
83+log
8√3= log
83*
√3 (wzor na sume logarytmow
8=2
3
| | 1 | |
log83√3= log233√3= |
| log23√3 = log2(3√3)1/3 = log2(33/2)1/3= |
| | 3 | |
log
23
1/2= log
2√3
9 mar 21:46