znowu ja
księżniczka Leia: A jak mam y=−2x +3 i punkt 0 0 i mam napisać prostopadla i równoległa prostą?

?
9 mar 11:55
9 mar 11:56
Jerzy:
Tutaj nie trzeba nic liczyć.
9 mar 11:57
księżniczka Leia: Aa no tak bo punkt 0 i 0 racja dziękuję bardzo
9 mar 11:58
imperator : Mam taki przyklad 5x3−7x+2x =0
I rozłożyłem to tak 5x(x2−7x+2)=0
9 mar 12:22
Jerzy:
Źle ... możesz wyłączyć tylko : x
9 mar 12:26
imperator : Czyli x(5x2 −7x +2)
9 mar 12:29
Jerzy:
A przy 7 , x nie jest w kwadracie ?
9 mar 12:32
imperator : Jest jest
9 mar 12:32
Jerzy:
= x(5x2 −7x + 2)
9 mar 12:33
imperator : Tak ☺
9 mar 12:33