matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
Maciek:
lim→−2
|x+2|
x
3
+4x
2
+4x
8 mar 19:52
'Leszek:
| x + 2|
lim
x(x+2)
2
1
1
Dla x≥ −2 otrzymujemy : lim
=
= −
∞
dla x → − 2
+
x(x+2)
0
−
−1
−1
Dla x < − 2 otrzymujemy : lim
=
= −
∞
dla x → − 2
−
x(x+2)
0
+
8 mar 20:37