prawdopodobieństwo
Katlyn: Ze zbioru {1,2,3,4,5,6,7} losujemy 2 liczby (pierwsza to liczba jedności, druga to liczba
dziesiątek).
Jaka jest szansa, że wylosowana liczba będzie podzielna przez 6?
Rozpatrz przypadek ze zwracaniem i bez zwracania.
W pierwszym wypadku wyszło mi 749 a w drugim 649.
Czy ktoś mógłby mi powiedzieć czy to dobre wyniki?
8 mar 19:50
Adamm: liczby podzielne przez 6
12, 24, 36, 42, 54, 66, 72
pierwszy jest ok, drugi jest źle
8 mar 19:55
Maryla27:
bez zwracania
Ω=7*6=42
8 mar 21:54
Maryla27: |Ω|=7*6=42 kreseczki
8 mar 21:59