matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż
Klaudia:
Naszkicuj wykres funkcji f. Czy jest to funkcja okresowa ? a)f(x)=sin2x − |sin2x| b) f(x)= 4|sin(x−π)|cos(x−π) c) f(x)= |cosx| − cosx d) f(x)=2sin|x+π|
π
e)f(x)=sin(|x+
)
2
π
f) f(x)= sin|x+
|
2
8 mar 18:59