Zbiory. Proszę o sprawdzenie zadania
BB: Czy następujące zbiory są prawdziwe dla dowolnych zbiorów A, B, C?
Proszę o sprawdzenie moich odpowiedzi.
a) (A ∪ B)\ B = A → F
b) (A ∩ B = A ∩ C) ⇒ (B = C) → F
c) (A ∪ B = A ∪ C) ⇒ (B = C) → F
d) A = (A ∪ B) ⇔ (B ⊂ A) → P
e) [(A ∩ B = A ∩ C) ⋀ [(A ∪ B = A ∪ C)] ⇒ (B = C) → P
f) A ◯* B = ∅) ⇒ (A = B) → P
*◯ − różnica symetryczna
8 mar 16:24
Pytający:

Podpunkt e) źle, reszta dobrze (chyba). Myślę, że rysunek do wyjaśnienia e wystarczy.
8 mar 16:34
Pytający: Wróć, to ja się zagmatwałem. Wszystko dobrze, e również.
8 mar 16:35
BB: dziękuję jeszcze raz
8 mar 17:53