matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
podaj przybliżoną wartość
papryk:
podaj przybliżoną wartość ln 0,9993 f(x
0
+ h) = f(x
0
)+h*f'(x
0
)
19 sty 18:42
papryk:
x
0
= 1 h= 0,0007 f(x
0
+ h) = 0+0,0007*
1
0
19 sty 20:04
papryk:
czy przybliżoną wartością ln 0,9993 będzie 0,0007?
19 sty 20:41