matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pochodną
Natalie:
Ile wynosi pochodna z tg(2x)?
7 mar 21:24
Adamm:
1
(tgx)'=
cos
2
x
1
2
(tg(2x))'=
*(2x)'=
cos
2
(2x)
cos
2
(2x)
7 mar 21:26
Jerzy:
Lub: 2*(tg
2
(2x) + 1)
7 mar 22:51