matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Transformata
bezendu:
Pomógłby ktoś z pierwszym zadaniem?
http://pawel.wachel.staff.iiar.pwr.wroc.pl/lista1
7 mar 20:14
Adamm:
∫
0
∞
e
−st
f'(t)dt = [ e
−st
f(t) ]
0
∞
+s∫
0
∞
e
−st
f(t)dt = = sF(s)−f(0)
7 mar 20:18
Adamm:
przesunięcie jest banalne, to zostawiam tobie
7 mar 20:20
Adamm:
nie wiem jak udowodnić splot, tutaj jest jakiś dowód
http://planetmath.org/laplacetransformofconvolution
7 mar 20:36
bezendu:
Dzięki wielkie.
7 mar 21:04