√x + 2 − 2 | ||
Oblicz granicę lim x→2 | ||
7x − 14 |
0 | |
=1 | |
0 |
√x+2−2 | (x+2)−4 | |||
limx→2 | =limx→2 | = | ||
7x−14 | 7(x−2)(√x+2+2) |
1 | 1 | |||
=limx→2 | = | |||
7√x+2+14 | 28 |
0 | 0 | |||
[ | ] to symbol nieoznaczony... | ≠1. | ||
0 | 0 |
√x+2−2 | 0 | (√x+2−2)' | ||||
limx→2 | = [ | ] = limx→2 | = | |||
7x−14 | 0 | (7x−14)' |
| 1 | |||||||||
=limx→2 | = | |||||||||
7 | 28 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |