matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochodne cząstkowe pierwszego rzędu funkcji f(x,y,z)=(x-y)/z
uczący się :
Oblicz pochodne cząstkowe pierwszego rzędu funkcji f(x,y,z)=(x−y)/z Dzięki z góry
7 mar 18:34
Adamm:
f
x
=1/z f
y
=−1/z
y−x
f
z
=
z
2
7 mar 19:08
uczący się :
Dziękuję za pomoc !
7 mar 20:18