1 | 1 | 1 | 1 | |||||
(1− | )(1− | )(1− | )...(1− | ) | ||||
4 | 9 | 16 | n2 |
4−1 | 9−1 | n2−1 | |||
(1−1/4)(1−1/9)...(1−1/n2)= | ... | = | |||
4 | 9 | n2 |
1*3 | 2*4 | (n−1)(n+1) | 1*3*2*4*3*5*...*(n−1)(n+1) | ||||
= | ... | = | = | ||||
22 | 32 | n2 | n!2 |
∏k=2n (k−1)(k+1) | ∏k=2n (k−1)*∏k=2n(k+1) | |||
= | = | = | ||
n! | n!2 |
(n−1)!(n+1)! | n+1 | |||
= | = | |||
2n!2 | 2n |
1 | 1 | 1 | 3 | |||||
2/ (1− | )(1+ | )= | * | |||||
2 | 2 | 2 | 2 |
1 | 1 | 2 | 4 | |||||
(1− | )(1+ | )= | * | |||||
3 | 3 | 3 | 3 |
1 | 1 | 3 | 5 | |||||
(1− | )(1+ | )= | * | |||||
4 | 4 | 4 | 4 |
1 | 3 | 2 | 4 | 3 | 5 | 1 | 1 | |||||||||
W= | * | * | * | * | * | *........... *(1− | )(1+ | )= | ||||||||
2 | 2 | 3 | 3 | 4 | 4 | n | n |
1 | 1 | n+1 | ||||
= | *(1+ | )= | ||||
2 | n | 2n |
1 | ||
lim W= | ||
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |