matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zbiór
mat1510:
1
Ile liczb postaci
k, gdzie k jest liczbą całkowitą, należy do zbioru A∩B?
2
A=<1;6>, B=(2;3>∪<4;5>
7 mar 17:44
Pytający:
A∩B=(2;3>∪<4;5>
k
Liczby postaci
należące do A∩B to:
2
2.5, 3, 4, 4.5, 5 Odpowiedź: 5 takich liczb.
7 mar 18:21