matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz obwód kwadratu którego przekątna ma długość 5cm.
mixon:
oblicz obwód kwadratu którego przekątna ma długość 5cm.
7 mar 13:40
Jerzy:
d = a*
√
2
5 = a*
√
2
5
5
√
2
a =
=
√
2
2
20
√
2
O = 4*a =
= 10
√
2
2
7 mar 13:43