logika help
Bartek: Prosze zdeniowac spojnik koniunkcji, przy pomocy spojnikow
implikacji i negacji (bez uzywania praw de Morgana)
6 mar 23:23
Adamm: p ∧ q gdzie jest to prawda tylko gdy p=1 oraz q=1
p ⇒ q jest nieprawdą tylko dla p=1 oraz q=0
(p ⇒ q) ⇒ q jest nieprawdą tylko gdy q=0 i p=0
(¬p ⇒ ¬q) ⇒ ¬q jest nieprawdą tylko gdy q=1 oraz p=1
¬[(¬p ⇒ ¬q) ⇒ ¬q] jest szukaną koniunkcją
6 mar 23:28
6 mar 23:49
Bartek: a wiesz co dlaczego tak ?, i wogóle, bo o co tu chodzi
6 mar 23:51
Adamm: nie, nie rozumiem tego
na dzisiaj sobie odpuszczam
6 mar 23:52
KKrzysiek: Może bym potrafił, ale zdjęcia nie mogę odtworzyć.
6 mar 23:53
Bartek: jak nie możesz, ej no pomóżcie, to ważne
6 mar 23:57
Bartek: to chcoiaż wytłumacz to 1

bo ja nic nie wiem z tego
6 mar 23:58
Bartek: no zkopiuj link do nowego okna
7 mar 00:06