matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochodną
takijeden:
1
Jak obliczyć pochodną z
?
√
(1−x
2
)
6 mar 21:00
Adamm:
1
1
(
)'=−
√
x
2
√
x
3
1
1
x
(
)'=−
*(1−x
2
)'=
√
1−x
2
2
√
(1−x
2
)
3
√
(1−x
2
)
3
6 mar 21:05
takijeden:
No i gitarka
6 mar 21:14