matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosze o sprawdzenie
kamilka:
Pole rombu o boku 6 i kącie ostrym α = 30° wynosi A. 36 B. 18 C. 5 D. 21 a=6 α=30 P=a²*sin α wzór sin 30 =1/2 P=6² *1/2 P=36/2 P=18 [j²]
6 mar 20:48
takijeden:
Dobrze
6 mar 20:49
kamilka:
dziekuje panu
6 mar 20:51