sin26x | |
x2 |
6*2sin6xcos6x | 3sin12x | |||
= lim | = lim | = lim(36cos12x) = 36 | ||
2x | x |
sin6x | sin6x | |||
Bez reguły: = lim | *6* | *6 = 1*1*6*6 = 36 | ||
6x | x |
sin2(6(x+Δx))−sin2(6x) | ||
limΔx→0 | ||
Δx |
sin2(6x+6Δx)−sin2(6x) | ||
limΔx→0 | ||
Δx |
(sin(6x+6Δx)−sin(6x))(sin(6x+6Δx)+sin(6x)) | ||
limΔx→0 | ||
Δx |
sin(6x+6Δx)−sin(6x) | ||
limΔx→0 | (sin(6x+6Δx)+sin(6x)) | |
Δx |
sin(6x+6Δx)−sin(6x) | ||
limΔx→0 | limΔx→0(sin(6x+6Δx)+sin(6x)) | |
Δx |
sin(6x+6Δx)−sin(6x) | ||
2sin(6x)limΔx→0 | ||
Δx |
sin(6x+6Δx)−sin(6x) | ||
limΔx→0 | ||
Δx |
sin(6x)cos(6Δx)+cos(6x)sin(6Δx)−sin(6x) | ||
limΔx→0 | ||
Δx |
−sin(6x)(1−cos(6Δx))+cos(6x)sin(6Δx) | ||
limΔx→0 | ||
Δx |
1−cos(6Δx) | sin(6Δx) | |||
−sin(6x)limΔx→0 | +cos(6x)limΔx→0 | |||
Δx | Δx |
(1−cos(6Δx))(1+cos(6Δx)) | sin(6Δx) | |||
−sin(6x)limΔx→0 | +cos(6x)limΔx→0 | |||
Δx(1+cos(6Δx)) | Δx |
sin(6Δx) | sin(6Δx) | |||
−6sin(6x)limΔx→0 | limΔx→0 | |||
6Δx | 1+cos(6Δx) |
sin(6Δx) | ||
+6cos(6x)limΔx→0 | ||
6Δx |
sin2(6(x+Δx))−sin2(6x) | ||
limΔx→0 | =2sin(6x)*6cos(6x)=12sin(6x)cos(6x) | |
Δx |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |