2−8x | ||
2 −8x − obwód kwadratu więc bok kwadratu to | ||
4 |
2−8x | ||
Pole kwadratu to ( | )2 | |
4 |
a | a2 | |||
( | )2= | |||
b | b2 |
2−8x | (2−8x)2 | |||
( | )2= | = dalej licz | ||
4 | 16 |
2−8x | ||
Masz funkcję: f(x) = 3x2 + ( | )2 ... i szukasz jej maksimum. | |
4 |
4 − 32 x + 64 x2 | 48 x2 + 4 − 32 x + 64 x2 | |||
P( x) = 3 x2 + | = | = | ||
16 | 16 |
112 x2 − 32 x + 4 | ||
= | = 7 x2 −2 x + 0,25 | |
16 |
2 | 1 | |||
p = | = | |||
14 | 7 |
1 | 3 | |||
Boki prostokąta: | , | |||
7 | 7 |
1 | 7 | 4 | 3 | |||||
0,5 − 2* | = | − | = | |||||
7 | 14 | 14 | 14 |
3 | 1 | 3 | 12 | 8 | 12 + 16 | |||||||
4* | + 2* | + 2* | = | + | = | = 2 | ||||||
14 | 7 | 7 | 14 | 7 | 14 |
49 | 1 | |||
f(x)= | x2−2x+ | |||
16 | 4 |
16 | 16 | |||
p = 2* | = | |||
98 | 49 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |