2 | ||
𝑦 = | ||
√𝑥2 − 4𝑥 + 20 |
2 | 4 | |||
|V| π ∫ ( | )2 dx = | dx | ||
√𝑥2 − 4𝑥 + 20 | 𝑥2 − 4𝑥 + 20 |
1 | ||
4∫ | ||
𝑥2 − 4𝑥 + 20 |
1 | 1 | |||
∫ | dx = t = x−2 ∫ | |||
(x−2)2 + 16 | (t)2 + 16 |
x−2 | ||
= arctg | ||
4 |
∞−2 | −1 | |||
V = π ( arctg | − arctg | ) = ( coś mi tu nie pasuje ) | ||
4 | 2 |
x−2 | ||
V = π*arctg | = π*(arctg(∞) − arctg(−∞)) = π*( π/2 − (−π/2)) = π2 | |
4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |