Prosze o pomoc
Dominik32: Ile dzielników naturalnych ma liczba 11*22*33*....1212*1313?
5 mar 20:40
Krzysiek: zadanie z konkursu
5 mar 20:43
Adamm: link?
5 mar 20:51
Krzysiek: co link?
5 mar 21:04
Adamm: czy możesz podesłać jakiś link do tego konkursu
5 mar 21:08
Marcin: łatwe pomyśl ile dzielników ma liczba 6 6=21*31 liczba 12 = 22*31 6 ma 4 dzilniki natomiast
12 ma
6 dzielników
też poprosze link
5 mar 21:13
...:
1) Przedstaw w postaci iloczynu czynników pierwszych.
2) Przykład
Liczba :
n=23*34*72 ma
(3+1)*(4+1)*(2+1) dzielników naturalnych
5 mar 21:33
5 mar 21:49
Adamm: dziękuję
5 mar 21:52
Dominik32: Albo żle zrozumiałem ale nie ma odpowiedzi poprawnej według wzoru podanego powyżej
6 mar 16:11