pole calk. i objetosc
kra: dlugosc przekatnej graniastoslupa prawidlowego czworokatnego rowna jest 4cm, nachylona jest do
plaszczyzny podstawy pod katem 60 stopni. Oblicz pole calkowite i objetosc tego
graniastoslupa, pomocy!
19 sty 17:27
Bogdan:
Już dziesiątki zadań z przekątna graniastosłupa było tu rozwiązywanych, wpisz w wyszukiwarkę
na forum hasło
przekątna graniastosłupa i wyszukaj podobne zadania.
19 sty 17:32
sc: e=4cm
d−przekątna podstawy
d2=1/2 e =2⇒d=√2
krawędź podstawy = d/√2=1
h2+d2=42
19 sty 17:36
kra: wiec :
Pc = 2 + 4√14
V= √14
?
19 sty 17:50