prosze o obliczenie
kamilka: moge prosic o rozpisanie √8−3√32+2√128−3√64=
5 mar 17:30
Antonni: √8= √4*√2= 2p{2]
√32= √16*√2=....
√128= √64*√2= .....
3√64=4 bo 43=64
5 mar 17:44
kamilka: a co sie stalo z liczbami 3 i 2 przed pierwiastkami ? bo z tego wyszlo −4 +6√2
5 mar 18:19
Antonni: Nie wiem ktos je zajumał
![emotka](emots/1/smutny.gif)
Sama sobie je dopisz
5 mar 18:22
kamilka: bardzo smieszne ....ale dziekuje tez byles kiedys mały
5 mar 18:24
Antonni: Tak
kamilka bylem
5 mar 18:30
kamilka: ale wynik −4 +6√2 jest dobry
5 mar 18:36
Antonni: zaraz odpiszse (woda sie gotuje na kawe
5 mar 18:37
Antonni: √8−3*
√32+2*
√128−
3√64=
=2
√2−3*4
√2+2*8
√2−4=
=2
√2−12
√2+16
√2−4=
=6
√2−4 czyli OK
5 mar 18:43
Antonni: Mozesz to jeszcze rozpisac tak sobie
6√2−4= 2(3√2−2)
5 mar 18:44
kamilka: a dziekuje bardzo
![emotka](emots/1/wesoly.gif)
troche trudne dla mnie .dobranoc
5 mar 19:08