prawdopodobienstwo
frozen123: 1.Doświadczenie polega na rzucie sześcienną kostką do gry i dwa razy monetą.Oblicz
prawdopodobienstwo zdarzenia,ze liczba wyrzuconych orłów jest równa liczbie wyrzuconych na
kostce oczek.
5 mar 15:55
'Leszek: Ω − zbior zdarzen elementarnych
| Ω | = 6*4 = 24 , szesc mozliwych wynikow rzutu kostka i cztery wyniki rzutu dwiem
monetami ( O,R) (O,O) (R,O) (R,R) .
A − zdarzenia losowe opisane w tresci
(O,R,1) (R,O,1) ( O,O,2)
| A | = 3
P(A) = 3/24 = 1/8
5 mar 19:16
frozen123: Dzieki
5 mar 20:55