Anulka: Jeżeli 3/x2−12=3/3x−2, to pierwiastki tego równania należą do zbioru: A. {−2} B. {−2√3,2√3 } C.
{−2 , 5} D. {2/3 }
19 sty 17:00
Anulka: chodzi tu o delte tylko jak nie wiem gdziee zrobilam blad w przekształcaniu i mi zle wyszło
19 sty 17:05
Anulka: a mam pytanie jak bym policzyla tylko x
2−12 to bym zle zrobila wyszla by mi wtedy odp b ale
niewiem


19 sty 17:07
sc: jak dokładnie wygląda to równanie?
19 sty 17:10
Anulka: juz ci napisze
19 sty 17:20
19 sty 17:24
Godzio:
9x−6 = 3x
2 − 36
−3x
2 +9x +30 =0
x
2−3x−10 = 0
Δ=49
√Δ = 7
Odp C
19 sty 17:27
Anulka: oo dzieki
19 sty 17:32