Stereo
Qwer: Nakierowanie podstawa ostroslupa jest trojkat prostokatny o przeciewprostokatnej 15. Wysokosc
ostroslupa jest rowna 3. Sciany boczne sa nachylone do plaszczyzny pod katem 45st. Oblicz
objetosc
Promien kola wpisanego wyszedl mi 3 co dalej?
5 mar 13:44
Jerzy:
Liczysz pole podstawy i po zadaniu.
5 mar 13:59
Qwer: Tyle to ja wiem, jak obliczyc pole....
5 mar 14:00
Jerzy:
![rysunek](rys/130152.png)
x + y = 12
(x+3)
2 + (y+3)
2 = 12
2
5 mar 14:06
Jerzy:
x + y = 15
... = 152
oczywiście.
5 mar 14:07