Banał nie wychodzi
mat1510: Funkcja f(x)=−x2+6x dla argumentów ze zbioru <2,5> przyjmuje wartości należące do przedziału
<a,b>. Środkiem przedziału <a,b> jest liczba .
wyszło mi a=8 b=5 czyli środek 6,5 a mam odp: a)3 b)4,5 c)5 d)7 Co żle
robie ?
5 mar 13:21
Adamm: wierzchołek: x=3
f(2)=8, f(5)=5, f(3)=9
a=5, b=9
odp. d)
5 mar 13:27
Jerzy:
5 mar 13:29
Janek191:
5 mar 13:30
Janek191:
Adamm ma rację
5 mar 13:31
Jerzy:
Faktycznie
5 mar 13:32
mat1510: Janek, jerzy nie ma takiej odpowiedzi . Adam , dzięki
5 mar 13:33